Ons bedrijf

Huis A. Suys is een familiebedrijf, gespecialiseerd in kwalitatieve gereedschappen, ijzerwaren en huishoudartikelen. Wij richten ons zowel tot de professionele vakman, als de doe-het-zelver.

 

Hiervoor beschikken we over een ruime en moderne winkelruimte van 1500m², gelegen in het centrum van Lauwe. Achteraan de winkel hebben we een eigen parking. Daarnaast beschikken we over een magazijn van 1200m², met eigen atelier. Dit maakt dat wij onze klant een ruim assortiment, voldoende voorraad en competitieve condities kunnen aanbieden.

 

Bij ons in de winkel kan je steeds terecht voor professioneel advies op maat. We staan klaar om u te begeleiden bij al uw projecten. We blijven op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en producten, dit door onze samenwerking met ASAMCO en ZEVIJ-NECOMIJ.

Historiek

Huis A. Suys werd opgericht in 1883 door de heer Petrus Suys. Intussen zijn ook Leon Suys en Achille Suys de revue gepasseerd. Tegenwoordig wordt de zaak gerund door Anne-Marie Suys en haar zoon Diederick. In Lauwe en omstreken zijn we bij de klanten beter gekend onder de naam Potjedek . Deze bijnaam is historisch gegroeid en is afgeleid van het spreekwoord: "op ieder potje past een deksel", want Huis A. Suys biedt voor al uw problemen een oplossing!

 

Hierboven ziet u een foto van de winkel uit 1927, men beweert dat wij de eerste radio in de streek verkochten.